Het wijkteam van WBO Wonen in ontwikkeling

Het team Sociaal bij WBO Wonen heeft de afgelopen maanden een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Sinds kort is het team weer op volle kracht. Hierin hebben collega’s zelf een belangrijke rol gespeeld. Als lerende organisatie kunnen we daar alleen maar heel trots op zijn. Marit Olijve, adviseur HR&O, vertelt daarover: “team Sociaal is een mooi voorbeeld van dat het mogelijkheid is binnen een organisatie jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Een vacature voor huismeester is ingevuld door één van onze eigen vakmannen. Voor  hem was dit een logische stap in zijn loopbaan. De functie van allround vakman vervulde hij al jaren met plezier. Maar een mooie toevoeging was toch wel het directe contact met onze huurders. Dit vond hij in de vacature van wijkmeester. Afscheid nemen van je vertrouwde eigen functie was best wennen. En je weg vinden in een nieuwe functie vraagt ook wel het een en ander. Inmiddels voelt hij zich als een vis in het water. We zijn er best trots op dat een collega intern doorstroomt. Een ander mooi voorbeeld daarvan is dat een collega met een financiële achtergrond nu wijkconsulent is. Deze collega was op interim basis werkzaam bij het team Bedrijfsvoering en is nu wijkconsulent. Soms is out of te box denken echt de moeite waard. Laat je maar eens verrassen.

En natuurlijk is ook onze manager Wonen, Ramona, er een mooi voorbeeld van. Ramona: “toen de vacature voor manager Wonen vorig jaar vacant kwam dacht ik ‘deze kans mag ik niet laten schieten’. Ik was al een aantal jaren wijkconsulent bij WBO Wonen binnen team Sociaal. En natuurlijk dacht ik ook na over mijn eigen loopbaan; wat wil ik, wat kan ik. Ik heb de sprong gewaagd en ben het gesprek hierover aangegaan. Dat was een mooi proces. Ik ben erg blij dat WBO Wonen mij de kans heeft gegeven invulling te geven aan de rol van manager Wonen.”

De vacatures die ontstonden door deze interne verschuiving zijn gelukkig snel ingevuld. Daar zijn we als organisatie erg blij mee, want in deze tijd is dat geen vanzelfsprekendheid. “We hebben daarbij goed gekeken naar wat het team en de organisatie nodig heeft. En over de grenzen van de sector heen gekeken. Hoe gaaf is het dan dat we de vacatures hebben weten in te vullen met een heleboel ervaring en tegelijkertijd een frisse blik op ons werkveld”, zegt Marit.

Bij WBO Wonen staat dit jaar een leiderschapsprogramma op de agenda waarbij we een organisatie willen zijn en blijven waarin iemand kan groeien en optimaal kan functioneren.

*Personen op de foto van links naar rechts: Ramona Lubbelinkhof, André Kamphuis en Danny Wolsink