Pak je kansen bij SallandWonen. Het werkplezier van Nicole Yussuf

Hoe ben je in de corporatiesector terecht gekomen?
Eigenlijk bij toeval. Ik heb de opleiding voor recreatiemedewerker gevolgd en wist niet goed of ik verder wilde studeren. Bovendien was in de recreatiesector op dat moment weinig werk te vinden. Ik heb toen gesolliciteerd bij een voorganger van SallandWonen en ben begonnen met administratieve werkzaamheden op allerlei afdelingen en ook bij het secretariaat. Toen heb ik ervoor gekozen de avondstudie voor directiesecretariaat/management te doen omdat ik het afwisselend werk vond.

Het secretariaat werd in de loop van de tijd steeds digitaler en dat vond ik een interessante ontwikkeling. Het notuleren/schrijven en de klus van agendabeheer waren onderdeel van mijn functie maar dat lag me wat minder.

Toen ben je je gaan ontwikkelen?
Omdat ik het digitaliseren zo leuk vond ging ik bv handleidingen voor collega’s maken om ze te ondersteunen. Mijn teamleider was zelf werkzaam op de afdeling ICT en zag mijn interesse in het applicatielandschap. Hij heeft me gestimuleerd hier mee verder te gaan. Ik word vooral blij van het samen met elkaar een proces doorlopen en dat slimmer inrichten met ICT middelen. En dan ben ik nog wel graag ondersteunend.

Ik ben mijn interesse in applicatiebeheer kenbaar blijven maken en heb me steeds meer opgesteld als vraagbaak voor applicaties. Daarmee heb ik eigenlijk mijn eigen functie gecreëerd.  Hoe leuk is het dat ik in 2019 in goed overleg van functie mocht veranderen. Ik ben toen overgestapt naar de afdeling ICT als medewerker applicatiebeheer en support. Een jaar erna heb ik de opleiding ICT beheerder (algemeen) gevolgd om de begrippen/vaktermen in de ICT wereld te snappen, een soort basis-opleiding.  En nu zit ik helemaal op mijn plek.

Zijn je verwachtingen ook uitgekomen?
Ja (blij gezicht). Ik krijg veel verantwoordelijkheid en vind het fijn dat ik mag blijven leren om bij te blijven. Dat is ook echt nodig in de ICT wereld.

En dan krijg je in 2022 ook nog eens te maken met een grote implementatie van Tobias 365 en Shareworx. Dat is een flinke uitdaging?
Elke corporatie heeft natuurlijk te maken met veranderingen/nieuwe systemen en de impact van een implementatie. Dit was niet mijn eerste implementatie en ik merkte wel dat ik er rustiger in stond dan de vorige keer. Mijn rol is vooral het wegwijs maken en uitleggen van nieuwe systemen aan mijn collega’s. En dan ben ik de linking pin tussen de organisatie/collega’s en de bedrijven. De impact was dit keer wel groter dan gedacht omdat het meer was dan een upgrade. En omdat wij meerdere nieuwe applicaties tegelijkertijd hebben geïmplementeerd. Echt iedereen moest testen en wennen.

Mis je vaardigheden voor je nieuwe functie?
Wellicht op het gebied van het plannen van ICT bedrijfsdoelstellingen. Naast alle ICT wensen op de afdelingen heb je ook nog je eigen doelstellingen. Dat je bij voorbeeld nieuwe applicaties wil leren. Ik word soms door de tijd ingehaald.

Trots?
Jaaa ik ben trots dat ik op deze plek zit en dat ik er aan bijdraag de organisatie steeds wat verder te kunnen brengen. Daar word ik blij van. Ik ben bijvoorbeeld erg enthousiast over One Note en wat je daar allemaal mee kan. Mijn enthousiasme of het gebruik hiervan zou ik graag onder de aandacht willen brengen. En ook trots op aan de verschillende self service scenario’s die ik met verschillende collega’s heb gemaakt.

En ik word blij als ik een collega kan helpen, of een proces kan optimaliseren door het gebruik van automatisering.

Wat is je volgende uitdaging? Op functioneel/vakgebied
Ik wil nog wel meer leren op het gebied van projectbeheersing (vanuit de ICT kant) en in the lead zijn. Ook de lean green belt, agile. Je werk steeds makkelijker maken door overbodige stappen uit je proces te halen. Leren hoe ik een groep kan meekrijgen zie ik ook nog wel als een ontwikkeling.

Past SallandWonen nog steeds goed bij je?
Ja hoor, ik kan me blijven ontwikkelen en er is hier veel mogelijk en bespreekbaar. In de organisatie zijn nog genoeg uitdagingen.

Wat ik iedereen wil meegeven:  Je moet gewoon altijd alert blijven op kansen die je krijgt en daar zoveel mogelijk initiatief in nemen als je er graag iets in wilt betekenen!!

En SallandWonen is blij met Nicole: door zich persoonlijk te ontwikkelen heeft Nicole meer werkplezier gekregen en heeft SallandWonen een collega om trots op te zijn!