Van COVID naar Go Fit bij Welbions!

Voel je Fit Bi Ons: met die gedachte organiseerde Welbions in oktober 2021 een Fit Bi Ons-maand. Linde Huisjes (Fast Forward trainee bij Welbions) vertelt meer over dit initiatief. “Corona heeft veel impact op ons leven, zowel zakelijk als privé. Thuiswerken werd de norm en we merkten dat collega’s minder in beweging waren. Daarom stond oktober bij ons volledig in het teken van de vitaliteit van al onze medewerkers. Zowel fysiek als mentaal. Want vitaliteit gaat over zoveel meer dan alleen sporten en voeding!”

Aftrap op een smoothiefiets
Door al dat thuiswerken hadden medewerkers elkaar soms al een hele tijd niet fysiek gesproken. Daarom organiseerde Linde de hele maand gezamenlijke activiteiten voor medewerkers. Gezond én gezellig! Linde: “We trokken de sportieve schoenen aan en deden  verschillende activiteiten. De Fit Bi Ons-maand trapten we letterlijk af op een smoothiefiets! Collega’s moesten hierbij hun eigen smoothie bij elkaar fietsen.”

Het Fit Bi Ons-programma
“We organiseerden bijvoorbeeld ook meerdere wijksafari’s: collega’s van de afdelingen Wijk en Woning namen een groep collega’s per fiets of lopend op sleeptouw door de wijk. Ze werden bijgepraat over een project of ontwikkeling, waarbij de deelnemers direct hun dagelijkse beweging kregen! Ook vonden er lessen stoelyoga plaats en was er tijd voor een ‘Broodje info’. Tijdens deze lunch werden alle medewerkers geïnformeerd over de Go Fit Scan: een health check die bestond uit een vragenlijst, een fysieke meting van cholesterol, glucose en bloeddruk en tot slot een adviesgesprek op maat. De Go Fit Scan hebben we samen met het bedrijf Connecci opgezet.”

Een Go Fit Scan voor iedere medewerker
Jouw auto krijgt jaarlijks een APK keuring, maar waarom jij niet? Met deze gedachte werd de Go Fit Scan aangeboden. “Meedoen was vrijwillig. De scan werd bij Welbions aangeboden en duurde ongeveer 30 minuten. 73% van onze medewerkers schreef zich in; een opkomst waar we trots op zijn! Ongeveer drie maand na deze scan vond er een hermeting plaats om te kijken of er een verbetering te zien was. Is de bloeddruk gedaald? Is iemand meer gaan bewegen? Lukt het om op gezonder te eten? De hermeting liet bij veel medewerkers een verbetering zien. Hoe gaaf is dat. Daar doen we het voor!”

Het vervolg in 2022…
Het doel van de Fit Bi Ons-maand en de Go Fit Scan was om medewerkers inzicht te geven in hun fysieke en mentale gezondheid. “We willen Fit Bi Ons voortzetten en vitaliteit een rode draad maken in onze organisatie. Daarom ben ik bezig met een Fit Bi Ons programma voor 2022. Een hele leuke uitdaging die dus wordt vervolgd!”