Welkom bij Mijande Wonen: wij werken waar we nodig zijn!

Werken waar je nodig bent, dat is zoals we werken binnen Mijande Wonen, maar waarom vinden wij dit zo belangrijk en wat zijn de voordelen en de ideeën erachter?

De 7 bronnen van arbeidsvreugde

Vanuit ons ondernemingsplan ‘samen maken we het verschil’ hebben we verschillende doelen en uitgangspunten beschreven. Eén van de doelen is het bereiken van een daadkrachtige organisatie, waarin we de balans tussen werk en privé onder andere erg belangrijk vinden.
De 7 bronnen van arbeidsvreugde hebben we gebruikt als kapstok om invulling te geven aan ‘werken waar je nodig bent’.

Zo vinden we fysiek welbevinden belangrijk. Het vormt het fundament voor werkplezier en gaat over een goede werkplek en je veilig en gezond voelen. Een prettige plek voor medewerkers en voor bezoekers waar iedereen zich veilig en thuis voelt.

Maar ook collegialiteit en werken met hart en ziel zijn een basis voor onze manier van werken. Samen maken we het verschil. Samenwerken begint met ontmoeten en de verbinding tussen collega’s, teams, huurders en partners. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar talent kan inzetten voor dat waar Mijande Wonen voor staat: een samenleving waarin iedereen een thuis heeft en daaraan bij te dragen door in een veranderende wereld sociale huurwoningen te bieden.

Onze visie

Werken waar je nodig bent gaat over waar, de manier waarop en wanneer je werkt en overlegt. Als organisatie vinden we het belangrijk onze medewerkers hiervoor de ruimte en vrijheid te geven hier zelf keuzes in te maken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de inhoud van de functie, niet alle functies zijn hier geschikt voor. De medewerkers stemmen dit binnen hun team met elkaar af. Op deze manier proberen we het beste uit onze medewerkers te halen!

Zomaar een paar voorbeelden:

Een huurcontract kun je in de woning ondertekenen. Een afspraak kan bij de huurder of een collega thuis. Een spreekuur kan in de wijk of bijvoorbeeld in de bibliotheek of het buurthuis. De tijd tussen verschillende afspraken kun je op iedere plek waar wifi is overbruggen. Dus ook in dat gezellige koffietentje.

 

Voor het schrijven van een brief of document kun je er voor kiezen om in alle rust thuis te werken of op een concentratieplek op kantoor. Niet alle overleggen hoeven bijvoorbeeld op kantoor. Ook online behoort tot de mogelijkheden. Of bijvoorbeeld tijdens een wandeling. De keuzes die je daarin maakt, horen bij werken waar je nodig bent. Dit hoeven geen vaste keuzes te zijn maar kunnen wekelijks verschillen.

 

Flexibel werken

Helemaal nieuw is het flexibel werken natuurlijk niet. We zijn in de ‘coronaperiode’ veel meer thuis gaan werken. Uit de in 2020 gehouden enquête en uit gesprekken die we met veel van onze medewerkers hadden, blijkt dat we blijvend een deel van onze werktijd thuis, in de wijk of op een andere plek willen blijven werken. Op kantoor willen we vooral graag ontmoeten en samenwerken. Dit ondersteunt onze visie op Werken waar je nodig bent.

 

Een thuis voor iedereen
Met werken waar we nodig zijn, geven we onze medewerkers de mogelijkheid en de ruimte om hun werk zo in te delen dat het past bij wie ze zijn en bij hun persoonlijke situatie. Zo proberen we het beste uit iedereen te halen met ruimte voor groei en ontwikkeling.
Zo kan iedereen nog beter bijdragen aan een thuis voor iedereen.

————————————————————————————————————–

Geïnspireerd geraakt? Neem gerust contact op met Malu Sanchez (Adviseur P&O), m.sanchez@mijande.nl of bel 06-86876731.