Loopbaanontwikkeling binnen Beter Wonen – Astrid Zwerink

In gesprek met Astrid Zwerink

Vertel eens, wat is je achtergrond?
Als er iemand is die corporatiebranche in de breedte kent, dan is het wel Astrid Zwerink (47). Na haar MBO-Bouwkunde opleiding (toen nog MTS) heeft ze eerst als werkvoorbereider gewerkt bij verschillende bouwbedrijven. In 2008 is ze in dienst gekomen als tekenaar/werkvoorbereider bij Beter Wonen binnen de afdeling Vastgoed. Na vier jaar ging ze aan de slag op het Klant Contact Centrum, binnen de afdeling Woondiensten. Astrid geeft aan: ‘Best een hele overgang van tekenen in AutoCad, naar de dynamiek van huurderscontact. Maar wat ik in de afgelopen jaren heb gemerkt, is dat ik het leuk vind om met mensen in contact te zijn. De afgelopen jaren, deed ik, naast het KCC-werk, vaak werk binnen projecten, ondersteunde ik de planners van het team onderhoudsservice en was ik OR-lid.

Zo bleef mijn werk interessant.

Maar toch kriebelde er iets?
Zo’n drie jaar geleden merkte ik dat ik voor de lange termijn een andere uitdaging zocht. Ik ben toen gebruik gaan maken van het loopbaanontwikkelbudget. Ontzettend fijn dat je de gelegenheid krijgt om je te oriёnteren en je toekomst te onderzoeken. Alles lag op dat moment voor mij open, zowel binnen als buiten Beter Wonen.

Tegelijkertijd ging Robin Joostens Beter Wonen ondersteunen in de teamontwikkeling van verschillende teams binnen Woondiensten.

In de afgelopen jaren heb ik inzicht gekregen in wie ik ben en waar ik goed in ben. Ik hou van plannen en organiseren en heb het nodig om variatie in mijn werk te hebben. Verder heb ik mij weer eens verdiept in de opbouw van een CV, waar je zoekt naar banen en welke banen bij mij passen.

Maar aanvullend daarop ook een stukje bewustwording, hoe ik ben en hoe dat over kan komen op een ander. Los van mijn individuele ontwikkeling, heeft dit ook bijgedragen aan een goede teamsamenwerking.

En wat doe je nu?
Vanaf 1 maart aanstaande heb ik een nieuwe uitdaging gevonden binnen Beter Wonen. Ik word projectvoorbereider, wat inhoudt dat ik de technisch en sociaal projectleiders Vastgoed administratief en organisatorisch ga ondersteunen.

Enerzijds door het bieden van technische projectondersteuning, zoals het doen van technische opnames en opleveringen. En anderzijds door de projectleiders te ondersteunen in hun contacten met huurders en opdrachtnemers.

Zo kan ik het beste uit twee werelden met elkaar combineren en mijn bouwkunde achtergrond komt mij hierbij goed van pas!

Heb je een advies voor collega’s?
Als je zoekende bent, ga dan in gesprek met mensen die je kunnen ondersteunen, dat heeft mij geholpen. En, doe vooral wat je leuk vindt en waar je goed in bent!